نداشتن تشکل رسمی و منسجم از مشکلات روستاییان و عشایر است
۳ خرداد ۱۴۰۱ ۱۰:۱۸ 15340/142375 ۱۱۴۲۳ بازدید
ندا دهقانی زاده
کاربر عادی
حسن ابراهیمی ظهر امروز در نشست خبری که با حضور برخی از اصحاب رسانه استان برگزار شد، با بیان اینکه پوشش ۱۰۰ درصدی اقشار مختلف جامعه مهمترین هدف و برنامه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان یزد، اظهار کرد: در حال حاضر صندوق بیمه روستائیان و کشاورزان استان یزد دارای ۲۹ هزار و ۱۱۰ نفر عضو است که ۲۱ هزار نفر آنها بیمه شده ولی از این تعداد ۱۵ هزار و ۲۵۶ نفر بیمه شدگان فعال هستند و به طور مستمر حق بیمه خود را پرداخت میکنند.
وی با بیان اینکه دو هزار و ۵۸۹ نفر از اعضای این صندوق تاکنون تنها یک بار حق بیمه خود را پرداخت کرده و بنا به دلایلی مانند سن بالا و نداشتن افراد تحت تکفل دیگر اقدام به پرداخت حق بیمه خود نکردند، افزود: رسالت صندوق کمک به برخورداری این افراد از خدمات بیمهای است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان یزد گفت: شرط عضویت در این صندوق تنها داشتن سن حداقل ۱۸ سال و حداکثر ۵۰ سال است و علاوه بر روستائیان، کشاورزان و عشایر، رانندگان حمل بار و مسافر بین شهری، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، شاغلان حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی، زنبورداران، بافندگان قالی و فرش و کارکنان مراکز و شرکتهای وابسته به سازمان مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی نیز میتوانند از خدمات این صندوق بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه تنها ۱۴ درصد از مردم یزد را جمعیت روستایی شامل میشوند، تصریح کرد: بنا بر ارزیابیها ۶۹ هزار نفر از جامعه هدف این صندوق فاقد بیمه هستند که تنها ۲۹ هزار نفر از انها در این باره اقدام کرده اند و جا دارد که رسانه ها و بخشهای مختلف در این زمینه همکاری داشته باشند.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: استان یزد در نرخ رشد بیمه شدگان فعال با رشد ۲۳.۸ درصد نسبت به اسفند ۹۹ رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است و همچنین با رقم ۵۲.۳ درصد به لحاظ نسبت پوشش بیمه شدگان به جامعه هدف در مناطق روستایی نیز جایگاه نخست را از ان خود کرده است و اختلاف زیادی با استانهای قطب کشاورزی کشور دارد.
وی با بیان اینکه استان به لحاظ این نسبت در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر نیز جایگاه خوبی دارد، گفت: استان یزد در مجموع با اختصاص ۳۳.۷ درصد بیمه شده به جمعیت جامعه هدف در استان نظر به متوسط ۲۰.۴ درصدی کشور، رتبه سوم را در بین استانها دارد.
مدیر صندوق بیمه روستایی یزد با اشاره به این موضوع که متأسفانه بسیاری از مطالبات روستاییان و عشایر استان روی زمین مانده است، تأکید کرد: نداشتن تشکل رسمی و منسجم از جمله نواقص موجود در بحث رسیدگی به امور مختلف روستاییان و عشایر است.
ابراهیمی با بیا اینکه در سال گذشته ۱۹۰۰ قالی باف در استان یزد بیمه روستایی شدند، اظهار کرد: برای تقویت حمایت های صندوق بیمه روستایی و عشایری به حمایت جدی مجلس نیاز است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ورود جدی دهیاران و بخشداران به بحث آگاهسازی اهالی روستاهای استان از دیگر الزامات اجرایی پوشش ۱۰۰ درصدی بیمه روستاییان در استان یزد است.
انتهای پیام/