آشنایی با منطقه ییلاقی شهریار
۱۷ دی ۱۴۰۰ ۱۱:۴۶ 15279/141561 ۹۰۹۲ بازدید
شاهین انصافی
خبرنگار ثابت
شهریار کجاست؟ شهرستان شهریار به مرکزیت شهریار در ۴۰ کیلومتری غرب تهران قرار دارد. شهرستان شهریار با وجود باغهای متعدد و آب و هوای تمیز و لطیف خود لقب نگین سبز غرب استان تهران را گرفته است که ریه تهران به شمار میرود. شهریار تا قبل از سال ۱۳۶۸ شهریار کرج نامیده میشد چرا که از بخشهای بزرگ شهرستان کرج به حساب میآمد. بعدها شهرستان شهریار مستقل شد و از توابع استان تهران به شمار آمد که اکنون به عنوان شهریار تهران حساب میشود. واژه شهریار در دستور زبان فارسی به معنای فرمانروای شهر و کلان شهر میباشد. قدمت شهریار به هزاره ششم قبل از میلاد مسیح و دوران ساسانی برمیگردد. انواع میوهها مانند انگور، هلو، گوجه سبز، شلیل، زردآلو، آلبالو، آلو و صیفیجات از محصولات باغ و باغچههای شهریار هستند که به کیفیت و خوشمزگی معروف هستند
موقعیت جغرافیایی شهریار
شهرستان شهریار با قدمت تاریخی خود، در گذر زمان نامهای متفاوتی داشته است. خششره دار، شتردار، شهردار و علیشاه عوض نامهای پیشین شهریار بودهاند. کرج در ۴۰ کیلومتری شمال شهریار، شهر قدس در ۲۰ کیلومتری شمال شرق، اسلامشهر در ۳۵ کیلومتری جنوب شرق، رباط کریم در ۲۰ کیلومتری جنوب، پرند در ۴۰ کیلومتری جنوب غرب، ملارد در ۱۵ کیلومتری غرب و اندیشه در ۱۵ کیلومتری شمال غرب شهریار قرار دارند. شهرستان شهریار از سه بخش قدس، مرکزی و ملارد تشکیل شده بود که ملارد و قدس از سال ۱۳۸۹ از شهریار جدا شده و به شهرستانهای مستقل تبدیل گردیدند. شهریار، اندیشه، باغستان، فردوسیه، شاهدشهر، صباشهر و وحیدیه از شهرهای شهرستان شهریار به شمار میروند. با ما در سایت جاده همراه باشید تا نقشه شهرستان شهریار را بگشاییم و با جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری ییلاق تهران، شهریار که مکانی مناسب برای گردش یکروزه محسوب میشود آشنا شوید.اندیشه
شهر جدید اندیشه با ۶ فاز در شمال شهریار و در بخش مرکزی قرار دارد. در فاز ۴ اندیشه بازار بزرگ ایرانی اسلامی اندیشه با الهام از میدان نقش جهان اصفهان ساخته شده است. این بنا شامل مسجد، آبنما، راسته بازارها، آمفی تئاتر، تالار پذیرایی، قهوهخانه، رستوران، کافی شاپ، واحدهای تجاری، بانک و پارکینگ میباشد. برای دسترسی به اندیشه با ماشین شخصی، جاده ملارد و جاده مخصوص کرج بهترین مسیر برای دسترسی هستند. ایستگاه مترو کرج در پل فردیس و اتوبوس و تاکسیهای خطی از وسایل حمل و نقل عمومی برای رفتن به اندیشه شهریار هستند.
وحیدیه
وحیدیه در جنوب شهریار و در نزدیکی رباط کریم قرار دارد. تپه و قلعه جوقین در دهستان جوقین وحیدیه واقع شده است که به قلعه یزدگرد سوم نیز معروف است. تپه تاریخی جوقین در سابق یک قلعه نظامی بوده است که در دوران ساسانی بنا شده است و حال به صورت تپهای باستانی باقی مانده است. امامزادگان قاسم و محمد از مکانهای زیارتی وحیدیه شهریار هستند. برج مقبره بابا محمود نیز از جاهای دیدنی وحیدیه به شمار میرود.
آتشکده و کوه تخت رستم
قسمتهای جنوبی تا غرب شهریار توسط رشته کوههای باریک و کم ارتفاع تخت رستم احاطه شده است که شهریار را از ساوه جدا میکند. قدمت آتشکده کوه مخروطی تخت رستم به دوران ساسانی نسبت داده شده است. بنابر اعتقاد عدهای آتشکده تخت رستم مکانی برای برگزاری مراسم زرتشتیان بوده است. فضای سر سبز و زیبای کوه تخت رستم محل اتراق خانواده هایی است که برای پیک نیک به این مکان میروند. فروردین و اردیبهشت ماه بهترین زمان برای تفریح در کوه تخت رستم است.تخت کیکاوس
شهرستان شهریار مقصدهای گردشگری متنوعی دارد. یکی از این مکانهای گردشگری، تخت کیکاوس در ۱۶ کیلومتری غرب شهریار است که از راه بزرگراه بوئین زهرا – شهریار میتوان به تخت کیکاوس رسید.
تخت کیکاوس
مکانی برای برگزاری آیینهای مذهبی ایران باستان بوده است. سکویی ذوزنقه شکل در نوک تپه قرار دارد که میتوان از طریق جاده واقع در دل کوه به این تپه رسید. چهارطاقی مربع شکل در پایین تپه تخت کیکاوس محل نگهداری آتش بوده است.در شهریار میتوانید از دهها رستوران ممتاز و در محیطی زیبا و بهداشتی بهرمند شوید پارس فارس شما را برای داشتن یک روز خوب در هوایی پاک به منطقه شهریار دعوت می کند .
واژهٔ (شهریار) از لحاظ اصطلاحشناسی (واژهشناسی) برخلاف پنداشت همگان به معنای یاریدهندهٔ شهر نمیباشد، بلکه این لغت از واژهٔ شهردار در دستور زبان پهلوی به معنای دارنده و مالک کشور یعنی فرمانروا و پادشاه به دست آمدهاست. همچنین در فرهنگنامههای بزرگ زبان فارسی معنای واژهٔ شهریار را برابر با (کلانشهر یا بزرگ شهر یا فرمانروای شهر) آوردهاند. در کتب تاریخی از شهریار با عناوینی چون دی شهر، ولایت روستایی تاریخی در حوزه ری و منطقه ای حاصلخیز در مسیر رودخانههای غرب تهران یاد شدهاست.