خبررسانی پارس | Pars Fars Agency
۱۴:۳۱:۱۲ - چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۴

داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
 درگفت و گوی اختصاصی فرشاد منصوری با "چشم انداز پارس" عنوان شد:
ضرورت توسعه سلامت با رویکرد جدید غذایی
     خبررسانی چشم انداز پارس:  توجه به سلامت مواد غذایی برای آحادمردم کشورمان دارای اهمیت ویژه ای می باشد […]

 

پارس فارس

 

 خبررسانی چشم انداز پارس:  توجه به سلامت مواد غذایی برای آحادمردم کشورمان دارای اهمیت ویژه ای می باشد ؛ اما تعریف این واژه در برآورد معناهای گوناگون درقالب استاندارد بین المللی با بهداشت غذایی دارای اصالت مفهومی بیشتری می باشد. تغییر آهسته رویکرد غذایی مردم با تاکید برارگانیک بودن موادغذایی بیش از پیش مورد توجه قرارگرفته است؛ همچنین شناسایی ارزش های غذایی و گنجاندن آن در برنامه غذایی اصلی ترین مکمل سلامت غذایی می باشد. یکی از نکات پراهمیت در سری مواد غذایی گوشتی بلدر چین می باشد؛ گوشتی بی طرفدار اما مغذی! این پرنده ی کم حجم اما غنی با رشدی پر سرعت و بی اندازه هوشمند و در تغذیه مطلوب؛  این روزها مرکز توجه برخی ارائه دهندگان فرآورده های گوشتی پس از بوقلمون  می باشد ؛ درهمین رابطه گفت و گوی اختصاصی ؛ خبرنگار حوزه سلامت و جامعه”چشم انداز پارس”  با یکی از پایه گذاران سیستم علمی – غذایی این رسته غذایی ” مهندس فرشاد منصوری” ؛ که در قالب گزارش خبری؛ درپی تقدیم حضور می شود:

“باترتیب رژیم غذایی سلامت محور؛ به جهان سلامتی بپیوندیم”

فرشاد منصوری درابتدای این گفت و گو ضمن اعلام این مطلب ؛  استانداردهای تغذیه به لحاظ چشایی؛ بویایی و طعم را مکمل اصلی برای رسیدن به هدف ارتقا توجه مردم به سلامت و خوشایندی مواد غذایی و بهره مندی از انرژی  و کالری های ضروری برای سلامتی دانست ؛ و ی با اشاره به تعریف رژیم غذایی مناسب و سالم تصریح کرد: رژیم غذایی سالم، رژیمی است که به حفظ و بهبود سلامت عمومی بدن کمک می‌کند. رژیم غذایی سالم مواد مغذی لازم، مایعات کافی، آمینو اسید و اسیدهای چرب لازم، ویتامین ها و مواد معدنی کافی و همچنین کالری لازم را برای بدن فراهم آورد. رژیم غذایی سالم نیازهای اساسی بدن را بدون اینکه شما را دچار اضافه وزن و بیماری کند، برای شما فراهم می‌کند

این کارشناس  بااشاره به رژیم غذایی سالم از نظر سازمان بهداشت جهان؛ اصول پنجگانه سازمان بهداشت جهانی را مود تاکیدقرارداد و عنوان کرد: اصول پنجگانه سازمان بهداشت جهانی مواردی را به عنوان مورد تاکیددارد که باید در برنامه غذایی هرکشوری مورد توجه قرارداشت ؛ این اصول عبارتند از:تقریبا به اندازه‌ای که بدنتان کالری مصرف می‌کند، کالری و انرژی دریافت کنید.مصرف غذاهای گیاهی، از جمله میوه ها، سبزیجات، حبوبات، غلات سبوس دار و آجیل را افزایش دهید.مصرف چربی ها را محدود کرده و در هنگام مصرف بجای چربی های اشباع‌شده و ترانس از انواع چربی های اشباع نشده استفاده کنید.

مصرف قند و شکر را در برنامه غذایی خود محدود نمایید.میزان نمک و سدیم دریافتی بدنتان را محدود کرده و هنگام مصرف نمک از یددار بودن آن اطمینان حاصل کنید. همچنین آنچه به عنوان رژیم غذای سالم از نظر دانشکده بهداشت عمومی هاروارد توصیه شده این موارد می باشد:از انواع خوب کربوهیدارت همچون غلات کامل، سبزیجات، میوه‌جات و حبوبات استفاده کنید وهمچنین از مصرف نان سفید، برنج سفید، شیرینی و نوشابه های شکردار خودداری نمایید.برای دریافت پروتئین کافی از منابعی چون ماهی، ماکیان، آجیل و حبوبات استفاده کنید و سعی به اجتناب از گوشت قرمز نمایید.غذاهایی که دارای چربی سالم هستند، همچون روغن‌های گیاهی، آجیل و ماهی را انتخاب نمایید و مصرف چربی های ترانس و اشباع‌شده را کاهش دهید.یک رژیم غذایی پر فیبر، که شامل غلات کامل، سبزیجات و میوه‌ است، انتخاب نمایید.بیشتر میوه و سبزیجات بخورید، هرچه این میوه ها و سبزیجات رنگارنگ‌تر و متنوع تر باشند، بهتر است.کلسیم بسیار مهم است، اما شیر بهترین منبع آن نیست. منابع خوب کلسیم شامل، کلم‌ها، بوک چوی، شیر سویای غنی شده، لوبیای پخته و مکمل‌های دارای کلسیم و ویتامین هستند.همچنین بهترین منبع تامین مایعات بدن آب است. از مصرف نوشیدنی‌های شکردار و نوشابه‌ها خودداری کرده و مصرف آب میوه و شیر را محدود نمایید. نوشیدنی‌های انرژی زا فقط به افرادیکه ورزش کرده و بدنشان به آن نیاز دارد توصیه می‌شود.مصرف نمک را محدود کرده و بجای غذاهای آماده از غذاهای تازه استفاده نمایید.مصرف روزانه مولتی ویتامین و ویتامین D می تواند مفید باشد.

منصوری با تاکیدبرموارد یاد شده خاطرنشان کرد: توجه به این موارد و همچنین توصیه برای تغییر ذائقه غذایی به جای گوشت های مصرفی عادت شده و جایگزینی با مواد غذایی گوشتی ه تمام این موارد را یکجا به سلامت مردم هدیه شده است مانند استفاده از گوشت بلدرچین و انواع ماهی ها ارزش های غذایی مورد لزوم و ضروری یاد شده را تکمیل می کنند.

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار ما مبنی براینکه مزایای جایگزینی بلدرچین به عنوان جایگزین مفید غذایی ؛ ابتدا به شناخت این پرنده به عنوان محصول غذایی مغفول مانده پرداخت و افزود: ابتدا باید مردم بلدرچین را بشناسند تا با آگاهی درست ازاین نعمت خدادادی انتخاب کنند؛ بلدرچین (به پارسی سره: بَد بَده) که نام علمی­اش «کتورنیکس» است، کوچک­ترین پرنده از تیره­ی قرقاولیان، راسته­ی ماکیان­سانان به شمار می­آید. این پرنده­ها، جثه­ی  کوچک و خپلی دارند و زندگی بر روی زمین را ترجیح می­دهند؛ در آن لانه می­سازند و همچنین از حشره­ها و سایر جنبدگان خرد و معمولی تغذیه می­کنند. پرندگان یاد شده قادرند در مسیرهای کوتاه به سرعت پرواز نمایند. بعضی گونه­ها نظیر بلدرچین ژاپنی و عادی، پرندگان مهاجرند و می­توانند در مسافت­های طولانی به پرواز درآیند. در پاره­ای کشورها، انواع بلدرچین به تعداد زیاد پرورش داده می­شوند تا از تخم و گوشت­شان استفاده شود یا حتی در شکارگاه­ها رها گردند. انسان، آن­ها را در سکونت­گاه­شان به نحو فراگیری شکار می­کند تا از گوشت و پرهایش سود جوید.

 

گسترش وسیع و فراوانیِ تقریبیِ پرنده­ی مزبور در خاورمیانه با اسم­های گوناگون در بین فارسی­زبانان توأم بوده است. گذشته از «بلدرچین» که اساساً ترکی و اصلی­ترین نام این پرنده است، واژگان «کَرَک» مخصوصاً در گویش­های هراتی و کردی، در فارسی جدید، خاصه در گویش کرمانی کلمه­ی «بَد بَده»، در فارسی کلاسیک، واژه­ی «ورتج/ ورتیج/ وریج» و در تعدادی از نواحی مازنداران، گیلان و سمنان «ورده» از سایر اسامی پرنده­ی مورد بحث است.

 

در گویش گیلکی هم آن را «وشم/ و شوم» می­نامند و سومین پادشاه زیاری را به دلیل اشتیاق به شکار بلدرچین، «وشیمگیر» می­نامیدند. در عربی از کلمه­های «سماتی» و «سکوی» استفاده می­شود که به فارسی نیز راه یافته است

 

وی ادامه داد : این پرنده کم توقع ؛ ارزان اما بسیار ارزشمند ؛ در پزشکی سنتی، دارای جایگاه ویژه ای می باشد، تاجائیکه  بنا به اظهار «شریف ادریسی»: «لیسیدن بلدرچین برای مداوای صرع مفید است و چکاندن خون آن در گوش دردمند، درمانش می­کند و تداوم خوردن گوشت آن، دل سخت را نرم می­سازد و گفته می­شود که این ویژگی تنها در قلب آن است.»دراین باره ؛ «عبد الملک بن زهر اندلسی» طبیب  سده­ی پنجم نیز اشاره می­کند که «گوشت بلدرچین خوش­مزه و خوش طعم است که نه تنها برای افراد سالم بلکه برای بیماران سودمند است و سنگ­های مثانه و کلیه را خرد می­کند؛شماری از پزشکان قدیم و بسی از مردم عوام نیز گمان می­کنند که تخم بلدرچین، زبان انسان را گویا کرده، موجب می­شود تا کودکان پیش از موعد زبان باز کنند. چنین باوری ناشی از بانگ و صدای بلند بلدرچین به نسبت جثه­اش است که آن را حمل بر فصاحتش کرده­اند.همچنین درباره ارزش غذایی ؛ میزان پروتئین موجود در گوشت بلدرچین از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی   ۱۰ -۵ درصد بیشتر است. گوشت و تخم بلدرچین به سبب ارزش غذایی و درمانی، بسیار مورد توجه است. وجود عناصر کانی نادر و ویتامین­های گوناگون در گوشت این پرنده موجب شده است که گوشتش برای مداوای برخی امراض همانند تنگی تنفس(آسم) تشنج، پرفشاری خون، ضعف اعصاب و ناراحتی­های روانی و بی­خوابی مفید باشد.گوشت بلدرچین، منبع سودمند نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین ب۶، روی، آهن و سلنیوم به شمار می­آید.

عضو هیئت مدیره مجموعه غذایی رستورانهای زنجیره ای بلدرچین درخاتمه گفت: آنچه یک برند را در وهله اول ماندگار و محبوب می کند ؛ صداقت در ارائه خدمات است ؛ مجموعه ما بابررسی های دقیق و علمی به این نتیجه رسید که این محصول غذایی نه تنها مکمل مناسب غذایی بلکه در برخی موارد جایگزین بسیار خوب غذایی می تواند باشد؛ ما کشور و مردم خودرادوست داریم و تلاش ما کمک به ارتقا سطح سلامت جامعه و مردم است ؛ ما به دنبال تغییر ذائقه نیستیم بلکه درپی آن هستیم که  با ایجاد و معرفی محصولات متنوع و شناساندن ارزش غذایی به مردم به آنان کمک کنیم باانتخاب درست ماده غذایی برای سلامتی خود احترام بیشتری قائل باشند . مردم ما شایسته بهترین ها هستند و این که از تمام نعمات الهی بهره مند باشند. نوع پختغ نوع اراده و سرویس دهی نیز به عنوان ظرافت های کار خدمت رسانی دراین حوزه نیز مورد توجه ما می باشد.

 

 

تبليغات


ایران خودرو

رایتل

پارس فارس